هوش هیجانی را بیشتر بشناسیم؟

ساخت وبلاگ

هوش هیجانی (Emotional Intelligence) را می‌توان یکی از رایج ‌ترین مد‌های مدیریتی دهه‌ های اخیر دانست. شاید کمتر اصطلاحی را بتوان در حوزه‌ مدیریت و روانشناسی یافت که به اندازه‌ هوش هیجانی، هم‌ زمان از یک سو مفاهیم ارزشمند و عمیق را در خود جای داده و از سوی دیگر، به صورت گسترده در قالب حرف ‌ها و توصیه ‌ها و ادعا های غیر علمی، رواج یافته و تکثیر شده باشد.

از نظر برخی افراد هوش هیجانی و ضریب احساسی، حتی از ضریب هوشی اهمیت بیشتری دارند. هوش عاطفی یا هوش هیجانی را می‌توان زیر مجموعه‌ ای از روانشناسی مثبت‌ گرا دانست که دانشمندان بسیاری از جمله پیتر سالووی روون بار اون، دانیل گلمن و مارتین سلیگمن در توسعه آن نقش داشته‌ اند.

چرا هوش هیجانی مهم است ؟

هوش هیجانی در مقابل هوش ذهنی رابطه مستقیمی دارند به طوری که هر دو نیازمند سازه های اجتماعی ما هستند هوش عاطفی می تواند در ابعاد مختلف زندگی به ما کمک کند از جمله : مراقبت از سلامت جسمی و روحی، توانمند کردن ما در الهام بخشی و رهبری و همچنین مدیریت موثر روابط و حل تعارض ها.

پس عامل موفقیت در زندگی شخصی و چه در فضای کاری بهره مند شدن از این هوش است.

ویژگی‌ های هوش هیجانی چیست؟

خودآگاهی: این گونه افراد اجازه نمی دهند که احساساتشان بر آن ها غلبه کنند و به شهود خود اطمینان کرده و کنترل خودشان را از دست نمی‌ دهند و از ویژگی های شخصیتی خود شناخت کافی دارند.

خود‌تنظیمی : افرادی که خود ‌تنظیم هستند معمولا اجازه نمی‌دهند که عصبانیت و یا حسادت بر آن ها غلبه کند و تصمیم‌ های غیر دقیق و ناگهانی بگیرند.

انگیزش:این گونه افراد تمایل دارند تا برای رسیدن به موفقیت بلند مدت، نتایج کوتاه مدت را به تاخیر بیاندازند. معمولا بهره ‌ور، دوستدار تغییر و در انجام عمل اثر بخش هستند.

همدلی: همدلی توانایی شناسایی و درک نیاز ها، خواسته ‌ها، نقطه ‌نظرات افراد پیرامون ما است. افرادی که از همدلی برخوردار هستند، در تشخیص احساسات دیگران بهتر عمل می‌کنند.

مهارت ‌های اجتماعی: صحبت کردن یکی از نقاط قوت این گونه افراد است و به راحتی هم در کار تیمی کار می کنند.

روش‌ های افزایش هوش هیجانی چیست؟

در نظر گرفتن واکنش های خود نسبت به دیگران

نگاه کردن به محیط کار

ارزیابی خود

بررسی کنید که واکنش‌ تان نسبت به موقعیت های استرس ‌زا چگونه است

به عهده گرفتن مسئولیت خود

بازاریابی هیجانی چیست؟

ترغیب مخاطبان برای خرید به وسیله حس های خود مانند شادی، غم، خشم، ترس یا سایر عواطف انسانی بادبادک...

ما را در سایت بادبادک دنبال می کنید

برچسب : هلدینگ تجارت قرن بیست و یکم, وست ویژن , دکتر مهدی آنت, نویسنده : بادبادک badbadak1390 بازدید : 105 تاريخ : 2 دی 1401 ساعت: 2:40